top of page

רגע של הגינות בספורט

מערכת מיק"ה

זוכרים את הרץ הקנייתי הזה אבל מוטאי שהיה רק כמה מטרים מקו הסיום, אבל התבלבל עם השילוט והפסיק, במחשבה שהשלים את המירוץ. אצן ספרדי, איוון פרננדז, היה ממש מאחוריו, והבין מה קורה, התחיל לצעוק על הקניה להמשיך לרוץ. מוטאי לא ידע ספרדית ולא הבין כשהבין מה קורה, פרננדז דחף את מוטאי לניצחון.


עיתונאי שאל את איוון, "למה עשית את זה? איוואן השיב, "החלום שלי הוא שיום אחד יהיו לנו סוג של חיי קהילה בהם אנחנו דוחפים ועוזרים אחד לשני לנצח."

העיתונאי התעקש "אבל למה נתת לקנייתי לנצח? איוואן ענה, "לא נתתי לו לנצח, הוא הולך לנצח. המירוץ היה שלו. העיתונאי התעקש ושוב שאל, "אבל יכולת לנצח! איוואן הביט בו והשיב, "אבל מה יהיה זכות הניצחון שלי? מה יהיה הכבוד במדליה הזאת?

מה אמא שלי תחשוב על זה? "


ערכים עוברים מדור לדור

איזה ערכים אנחנו מלמדים את ילדינו?

בואו לא נלמד את ילדינו את הדרכים והאמצעים הלא נכונים לנצח.

במקום זאת, הבה נעביר הלאה את היופי והאנושיות של יד עוזרת. כי כנות ואתיקה מנצחים.

Comments


המציאות מעמתת אותנו בכל יום עם מקרים רבים של חוסר הגינות הפוגעים באיכות החיים וגורמים נזקים ממשיים בתחומים רבים (בכביש, בחנות, בעבודה, בממשל, ואף בביטחון מדינת ישראל) הנורמה החברתית האחראית למצב זה רואה ברווח שאדם או גוף יצמיחו לעצמם את חזות הכל, וזאת על חשבון ערכים של יושר, התחשבות וחמלה, ובלא כל בושה או נקיפות מצפון! 

סינדרום ה"פראייר" ששלט במדינה לאורך עשרות שנים,יצר תחרותיות, פלגנות ומחנאות חברתית קשה יחד עם תופעות של דורסנות כלכלית ואף שחיתות פלילית. סינדרום ה"פראייר" שרמס את ערכי ההגינות בחברה הישראלית, כירסם גם באמון ההדדי וגרם לחשדנות אוטומטית מפני פעולה נצלנית של האחר. את המצב שנוצר יש לתקן על-ידי הטמעת ההגינות כערך חברתי מנחה, מאחד ומחזק.

bottom of page